lunes, 24 de diciembre de 2012

Excursiones con raquetas: Bosc de Gerdar de Sorpe (Lleida)


El bosc de Gerdar de Sorpe i la Mata de València, al Pallars Sobirà, ens ofereixen una magnífica possibilitat d'estrenar-nos en el món de les raquetes de neu. Aquesta massa forestal és l'avetosa més gran de la península i té la particularitat de no estar fragmentada. Si hi ha molta neu i no esteu acostumats a les raquetes, la millor opció és deixar el cotxe a l'aparcament del Callau (o una mica abans, a la vora del refugi del Gerdar, si la carretera està tallada). Des del lloc on deixeu el cotxe us podeu limitar a caminar per la pista asfaltada coberta de neu (a la foto), fins allà on les vostres cames i els vostres ànims us deixin. Si teniu més experiència i les condicions ho permeten, podeu intentar seguir la ruta circular que segueix en el primer tram el camí a l'estany de Cabanes. Sortim de l'aparcament del Callau (1.560 m.) i agafem el camí cap a Cabanes senyalitzat amb marques grogues. A l'estiu no té cap dificultat, però a l'hivern les marques poden estar completament cobertes per la neu i la inclinació del terreny pot resultar excessiva per a les raquetes. Al Pla de Breviari (1.800 m.) cal abandonar la ruta a Cabanes i començar el descens pel marge oposat del riu. El millor és que abans de començar la ruta passeu pel refugi per informar-vos de les condicions del camí.
Temps total: 2h 45 min.
Desnivell: 240 m.

El bosque de Gerdar de Sorpe y la Mata de València, al pie del Puerto de la Bonaigua (Pirineo de Lleida),  nos ofrecen una magnífica oportunidad de estrenarnos en el mundo de las raquetas de nieve. Esta masa forestal es el mayor abetal de la península y tiene la particularidad de no estar fragmentada. Si hay mucha nieve y no estáis acostumbrados a las raquetas, la mejor opción es dejar el coche en el aparcamiento del Callau (o un poco antes, cerca del refugio del Gerdar, si la carretera está cortada). Desde el lugar donde dejéis el coche podéis limitaros a caminar por la pista asfaltada cubierta de nieve (en la foto) hasta donde vuestras fuerzas y ánimos os dejen. Si tenéis más experiencia y las condiciones lo permiten, podéis intentar seguir la ruta circular que sigue en el primer tramo el camino al estany (lago) de Cabanes. Salimos del aparcamiento del Callau (1.560 m.) y tomamos el camino hacia Cabanes,. que está señalizado con marcas amarillas. En verano no tiene dificultad, pero las marcas pueden estar cubiertas por la nieve y la inclinación del terreno puede resultar excesiva para las raquetas. En el Pla de Breviari (1.800 m.) hay que abandonar la ruta a Cabanes y comenzar el descenso por el margen opuesto del río. Lo mejor antes de comenzar la ruta es pasar por el refugio del Gerdar para informarnos del estado del camino.
Tiempo total: 2h 45 min.
Desnivel: 240 m.

Gerdar de Sorpe and Mata de València is the biggest fir wood in the south of the Pyrenees. It's a wonderful place to start snowshoeing. If you are a beginner, you can just walk for a while following the snowed road (see the picture). If you hace more experience, you can take the Cabanes trail from Callau parking lot (1.560 m.) to Pla de Breviari (1.800 m.). There you can start the way back and have a nice coffee in Gerdar refuge.
Time: 2h. 45 min.
Difference in height: 240 m.

   

dossarrios@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario