domingo, 5 de septiembre de 2010

El valle de Benasque


En Benasque puedes estar una semana, quince días, un mes, y nunca te faltará una nueva ruta de montaña por descubrir. Empezando por las más conocidas, como el Aneto, que tiene aquí sus dos vías de acceso más conocidas, por La Besurta y por Coronas. O el Posets, segunda altura de los Pirineos, al que podemos llegar desde Eriste y el refugio Ángel Orús. Dos grandes cimas que podemos combinar con rutas mucho más accesibles y para todos los públicos, como algunas de las que nos ofrece el valle de Estós.

I les possibilitats d'allotjament també són infinites. El poble de Benasc és ple d'hotels i apartaments. Però nosaltres tenim tres preferits:

Hotel: Hospital de Benasque (a la foto). És l'opció més cara, uns 50 euros la doble en temporada alta, encara que hi ha ofertes, però una estada en aquest antic hospital de pelegrins situat enmig d'un paisatge espectacular és una experiència molt recomanable.

Camping: Ixeia, a Puente de San Jaime. Petit i amb encant, no hi ha caravanes, només zona d'acampada, alberg, bungalows i unes cabanes de fusta molt bàsiques. Molt útil per al GR-11.

Zona d'acampada: Plan de Senarta. Una gran opció, i la més barata, encara que el camping també és molt econòmic. A Plan de Senarta pagarem dos euros per persona i dos euros i mig per la tenda. Hi ha lavabos i aigua calenta.

Benasque is one of the best places to stay in the Pyrenees. From this lovely village you can reach the summit of Aneto, the highest peak in this mountain chain. But there are also a lot of nice and easier treks to follow. If you are looking for a place to stay, these are our recommendations: Hotel Hospital de Benasque (in the picture) camping Ixeia and Plan de Senarta campsite.

No hay comentarios:

Publicar un comentario