martes, 24 de julio de 2012

La Casa de l'Ós dels Pirineus/La Casa del Oso del Pirineo


La presència de l'ós al Pirineu tant pot ser motiu de polèmica com objecte de promoció turística. A Isil, a les Valls d'Àneu, han optat per aquesta segona opció. Aquest estiu s'ha inaugurat la Casa de l'Ós dels Pirineus, situada a la Casa Sastrès. És el primer centre d'interpretació d'aquest animal als Pirineus. La visita es converteix en una experiència interactiva, molt ben pensada perquè els adults aprenguin sobre aquest animal i els nens hi passin una bona estona. A més, s'organitzen rutes d'albirament i diversos restaurants del Pallars Sobirà ofereixen el "menú de l'ós". Una bona iniciativa per promoure el turisme en aquest poble, que ja té com a gran al.licient allotjar una de les festes de Sant Joan més espectaculars dels Pirineus, les Falles d'Isil. La inauguració va comptar amb la presència del conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí. A banda de la Generalitat i l'entitat municipal descentralitzada d'Alós i Isil, la Casa de l'Ós té el suport de la Fundación Oso Pardo i Acció Natura.

En Asturias o la Montaña Palentina la presencia del oso ya hace tiempo que es objeto de promoción turística. Ahora se acaba de inaugurar en Isil (Alt Àneu, Pallars Sobirà) la Casa del Oso, situada en la Casa Sastrès, el primer centro de interpretación de este animal en el Pirineo. La visita se convierte en una experiencia interactiva,  muy bien pensada para que tanto adultos como niños pasen un buen rato y se diviertan aprendiendo. Además, se organizan rutas de avistamiento y diversos restaurantes de la comarca ofrecen el "menú del oso". La iniciativa cuenta con el patrocinio de la Generalitat, la entidad municipal descentralizada de Isil y Alós, la Fundación Oso Pardo y Acció Natura

The Pyrenees have already a Bear House. It opened in Isil (Alt Àneu, Pallars Sobirà). The Bear House will organize walks to try to see this animal, and some restaurants will offer "the bear meal". Another good reason to visit this small village, where the famous "Falles d'Isil" take place.

   

dossarrios@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario